Tuesday, November 19, 2013

SAYA OKAY WALAUPUN TAKDE KAWAN DISAMPING SAYA


Bismillahhirrahmanirrahim, Hi awak yang comel tuu. Saya rindukan awak semua yang duluu, Yang selalu ada dengan saya time susah mahupu senang, Nak gurau sende, Nak chating, koMEN sampai mengomen dlm fb then korang gelak puas puas. Kan kan? Best kan time tu? Tapi mana semua orang pergi disaat saya susah? Saya perlukan anda semua :'D Tapi, dalam khidupan ianya terpaksa diteruskan.


K E H I D U P A N    !  
Ayat dan perkataan kat atas tuu? Kehidupan? Ye laa, kehidupan lah. Haha, Kadangkala dia atas dan kadang kala dibawah kan? Kite kene kuat untuk tempuhi segalanya. Ada orang suka kita ada orang tak suka kita kan? Tapi, Allah bersama kita. Amau risau :')

Bila kita memerlukan teman semasa susah tapi time tu jugak lah mereka takde. Ya Allah, memang sukar untuk mencari teman yang sejati kan? 

Post kali ni amat bermakna bagi saya. Kita tak selalunya akan happy dan tak selalunya akan sedih. Allah tu adil yunk. Kita kene kuat. Tapi aku tak kuat sekarang. Aku perlukan SABAHAT di samping aku sekarang..

Monday, June 6, 2011

Facebook aku dah kena hack

Kepada sesiapa yang HACKER facebook aku tu tolong laa bagi balik password facebook aku tu, facebook aku tu penting...aku merayu sangat2 nie..plizzzz....kepada sesiapa yang terima msj pelik2 atau ape2 sekali pon dari facebook aku tu, aku mintak maaf sangat2...itu bukan aku, itu orang lain...camne el aku nak dapat balik password facebook aku, korang boley tolong aku tak??

Friday, April 15, 2011

~~+My HaPpy FaMiLy+~~

                             This is my beloved parents...                                                        
     Dan nie pula keluarga saya...lelaki dari kiri itu ialah abg sulong saya nama dia Mohd Firdaus, yg sbelah kanan pula ialah abg ngah saya nama dia Mohd Farhan..yg ditepi abg sulong tu ialah abg chik saya nama dia Farzen Afian...dan perempuan yang ditengah2 tu ialah kakak saya nama dia Fatin Hanim...Nama ayah saya ialah Rosdi bin Abdullah dan nama mak saya pula ialah Noraini...


                                                           ABANG SULONG
   abg sya nie umur dia 28 tahun...skrang nie berkerja kt kemanan, kije ape xtaw...hehehe...dia amek kos Mec Eng. Automotif kat GSO -HS Nurnberg dlue...lahir pada 9 May 1983...



ABANG NGAH

Nie plak abg yg kedua sya...umur dia 27 tahun, berkerja di IManCo company kt Jitra, Kedah..lahir pada 4 September 1984...status dia da berkahwin dengan Anis Aifa laa...hehehe


KAKAK

Nie pula my sister..krang nie bekerja sbagai guru kaunseling kt sarawak...


ABANG CHIK


Nie plak abg aku yg ketiga...umur dia 2 tahun tua dari aku..lahir pada 13 July 1992...


INI SAYA LAA


Nie laa saya kalu nak kenal..Nama saya Farizul Azil, nama saya je xde Mohd...saya lahir pada pada 10 August 1994..saya skrang nie form 5 dan bersekolah.kt S.M.K Tengku Mahmud 2..saya nie tak hensem, saya tak bijak, saya tak hot, saya tak cool, saya tak smart tapi SAYA LIMITED EDITION...hehehe..(Sowi Puteri sbb amek ayat puteri)....



Haa, nie plak baby2 yang saya syg yang saya jage...yang pakai baju merah tu namanya Akil, yang perempuan tu namanya Alya n yang sorang tu namanya Arif...semuanya bermula dari huruf A...nga dowg laa saya selalu bermain2 n manjer2 nga dowg...tp skrang nie da xley main agy nga dowg sbb Arif n Alya dah xdtg lagi umah saya sbb dowg da msuk tadika...tinggal Akil je lagi untuk saya bermain....

TIBA-TIBA


yeeaaa, ade owg antar baby gemux nie na suh mak saya jage...huhu...best dapat main nga bby nie, selalu senyum....best ugak dpt cubit2 pipi dia yg temban tu....hehehe

Setakat nie jela yang mampu saya citer kan tentang Keluarga saya...bye, Love u all....<3


Wednesday, February 2, 2011

Aku Ke Yang Salah??

Tersantap hati aku bila kawan aku yg dulu pernah marah aku sbb aku rampas kekasih dia sekali lagi marah aku....kali nie sebab yg sama juga, dia kata aku tikam dia dri belakang...dia kata aku cuba rmpas makwe die plak...dia marah sbb aku webcam dngn makwe dia,,,,pdahal bkn aku yg nak webcam dngn makwe dia, makwe dia yg ajak aku webcam sbb nak tnya psal dia aje...lagi yg aku geram dia marah aku dngn sebut prkataan yg paling aku benci 'makan gu' atau pon lebih tepat agy kawan makan kawan...aku mitak maaf r, wlaupun kau cuma bergurau sebut perktaan tu tpi aku paling benci perkataan tu n aku mudah terasa hati...tapi bagaimana pon aku xakan anggp kau musuh aku sbb aku anggp kau mcam adik beradik aku...ikut kau r nak kata ape2 pon kat aku, aku xkisah...aku pon manusia ugak, ade hati dan perasaan...lepas nie aku xkan kacau makwe kau agy el, aku dah pon remove dia....

Sunday, January 30, 2011

Karnival Jom Masuk U

Kali ini aku nak critekan kisah tentang Karnival Jom Masuk U yg telah diadakan baru2 nie...kalu tak silap aku pada 13.1.2011 kot...Karnival ini diadakan oleh Kementerian Pendidikan Terengganu...kami seramai 48 org pelajar dan 2 org guru kaunselor telah meyertai karnival ini dan kami telah pergi dngn sebuah bas tapi ada yg terpaksa duduk ats riba sbb terlalu ramai...hahaha...walaupun terpaksa berhimpit tapi kami tetap hepy...


tengah tunggu bas

macam biase laa, kami pkul 8pagi dah ade kt skolah..bersemangatnya nak pergi karnival yg berguna nie..bas dijngka smpai pkul 9,..mcam2 lagat yg ade sblum nak pergi tu, diorg nie memakai cam nak pergi KL plak..pdhal kt tganu je tu...setiap org semuanya ade pasangan msing2 cuma aku sorang je yg xde...hehehe



begini laa keadaan kami didlm bas terpaksa berhimpit dan gmbr yg kedua sebaik saja kami smpai dan masih lagi memakai baju merah skolah...perjalanan kami mgambil masa 30minit je...kami semua pon terus masuk ke dalam karnival itu...




sepanjang karnival itu berlangsung, kami dapat memperolehi pelbagai maklumat tentang kursus-kursus yg ditawarkan...karnival ini amat berguna kepada semua plajar dan lepasan SPM dan STPM kerana karnival ini bnyak menerangkan tentang bidang-bidang yg sesuai untuk masuk ke sesebuah universiti...selain itu karnival ini juga merangkan serba sedikit tentang cabang-cabang dan aliran-aliran yg sesuai untuk seseorg pelajar berdasarkan kemampuan pelajar..karnival ini sngt berguna dan patut diadakan lagi tiap-tiap tahun...Disitu, kami dah macam bershopping plak sbb bnyk risalah-risalah yg diberikan...hahahaha
tetapi selepas tu, kami tak gunakan masa sebaik mungkin untuk memperolehi maklumat-maklumat penting disitu..sejam berada disitu, kami terus keluar dari karnival itu dan enjoyyyy.....hahaha

Going to Supermarket
Siot
Bajet cocoh pitis
Beli jam Rolex
merpati dua sejoli
main games plak budak nie

begini laa perangai budak-budak skolah cam kami nie...xsmpai dua jam pon dlm karnival tu, terus ghaib dari pndangan cikgu...hahaha...ade yg pergi karoke, beli belah, prgi mkan dan ade yg still dengan perangai budak tak habis2 main games...hahaha..dan bagi yg couple plak tu berkepit dua puluh pat jam..hehehe..jelez juga aku tapi ape pon ade dpt jugak keluar makan dngn dia...jngn anggp yg bkan-bkan el, aku dngn dia skunk nie cuma kawan biase jela...tak lebih dari tu...

JENG3


bestnya laa dpt makan ayam KFC...jngn jeles el kawan...aku dngn dia tak ade apa-apa...yg kat tepi aku tu era dan zafi, diorg nie macam dah suami isteri...harap-harap diorg nie kekal smpai ke anak cucu...hehehe




nie laa gmbr ketika kami hendak balik, rasa sayu je hati nak balik...kami rase nak mcam nie je tiap-tiap hari..xsnggup rasenya kami nak berpisah nanti...walau ape pon, kenangan nie akan kami ingt setiap hari, setiap detik dan tidak akan lupakannya sepanjang hayat...persabahatan kita tidak akan berakhir disini...love u all FRIENDS.....
<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3


Lirik Lagu Profile Blog Aku

Lirik Tak Ku Sangka Tak Ku Duga by Apit Ft Appy 

malam...
ku tidur tak lena
teringatkan dirimu
terimbas kembali kenangan lalu
alangkah indahnya bersamamu

mengalir air mataku
menemani malam sepiku
ku rindu saat bersamamu
sukarnya ku untuk melupakanmu

dahulu engkau berikan cinta
mengapa kini engkau berubah
manakah janji akan setia menanti
jikalau engkau tak lagi cinta
katakan saja aku tak kisah
dari kau terus membuat ku menunggu 

tak ku duga
perpisahan yang akan melanda
dah ku cuba
pertahankan
namun dirimu pergi jua

cintamu bagaikan rembulan
yang hadir bila malam menjelang
kau hilang bila siang mendatang
begitulah sikap mu oh syg

kau lontar cintaku ditepian
ku bagaikan hanyut di lautan
yang lemas di dalam percintaan
dipukul gelombang keresahan

dahulu engkau berikan cinta
mengapa kini engkau berubah
manakah janji akan setia menanti
jikalau engkau tak lagi cinta
katakan saja aku tak kisah
dari kau terus membuat ku menunggu

tak ku sangka
tak ku duga
perpisahan yang akan melanda
dah ku cuba
pertahankan
namun dirimu pergi jua 

cintamu bagaikan rembulan
yang hadir bila mlm menjelang
kau hilang bila siang mendatang
begitulah sikap mu oh syg

kau lontar cintaku ditepian
ku bagaikan hanyut di lautan
yang lemas di dalam percintaan
dipukul gelombang keresahan

mengalir air mataku
menemani malam sepiku
ku rindu saat bersamamu
sukarnya ku untuk melupakanmu
Salam semua
sorry laa sbb lama e-jo xupdate my blog
especially sorry kt Puteri sbb lama xon9 fb...
skrang nie sibuk sngt2 dngan study2
maklum laa nie da tahun last skolah
nie tahun nie jugak penentu masa depan e-jo
SPM dah nak dekat dah nie
so, xley laa nak enjoy2, suka2 cam tahun2 yg lepas
tahun lepas xpew laa nak relax2, santai2
tahun nie da xley da
rasa masa skrang nie makin singkat
e-jo rindukan masa kita bersama2 dulu
dengan kawan2
rasa cam xnak berpisah je
bnyak kenangan yg xdpt kita semua lupakan
kenangan bersama kawan2

                                                             B.F.F: best friend forever

                                                            B.F.F: best friend forever

e-jo harap kenangan kita bersama tidak akan
pernah padam n akan kekal smpai ke akhir hayat
kenangan nie akan sentiasa terpahat dihati untuk diingati
membuatkan kita sentiasa trsenyum....e-jo harap
persahabatan kita tidak akan berakhir disini saja...
bila ade kita akan berjumpa lagi....Insya-Allah...